Take a fresh look at your lifestyle.

درباره پژوهشکده

پژوهشكده علوم و اندیشه سیاسی در سال 1373 به منظور تحقیق و پژوهش در زمینه علوم و اندیشه سیاسی اسلام و در قالب سه گروه پژوهشی علوم سیاسی، فلسفه سیاسی و فقه سیاسی كار خود را آغاز كرد. این پژوهشکده در جهت فراهم ساختن زمینه‌های لازم برای بازتولید فرهنگ سیاسی – دینی و ارائه دانش سیاسی مبتنی بر منابع اسلامی، سند چشم انداز بیست ساله جمهوری اسلامی ایران را مبنای كار خود قرار داده و بر اساس آن، اهداف، وظایف، سیاست‌ها و برنامه‌های خود را تدوین كرده است.
این پژوهشکده در راستای ایفای رسالت خود، تولیدات پژوهشی فراوانی را به جامعۀ علمی ارائه کرده است؛ از آن جمله می‌توان به تألیف، تصنیف و ترجمه ده‌ها کتاب در حوزه اندیشه سیاسی اسلام اشاره کرد. چشم‌انداز آینده این پژوهشکده تبدیل شدن به مرجعی علمی پیرامون اندیشه سیاسی ـ دینی است تا بتواند با گردآوری مهم‌ترین تلاش‌ها و اندیشه‌ها به بسیاری از علاقه‌مندان این حوزه، خدمات علمی مؤثری را ارائه نماید.

اهداف

  1. نقد مبانی فلسفه و علم سیاسی مدرن
  2. تبیین چارچوب‌های نظری سیاست اسلامی
  3. تبیین نظام سیاسی اسلام
  4. تولید دانش سیاسی اسلام
  5. پاسخ‌گویی به پرسش‌های اساسی و معضلات فکری

گروه‌های پژوهشی

  1. گروه علوم سیاسی
    مدیر گروه: علی اکبری معلم
    قلمرو پژوهشی این گروه شامل جامعه‌شناسی سیاسی، روان‌شناسی سیاسی، روابط بین‌الملل، مطالعات منطقه‌ای، جغرافیای سیاسی و ژئوپلتیک، تاریخ سیاسی، انسان‌شناسی سیاسی، اقتصاد سیاسی، سیاست‌گذاری عمومی و جهان اسلام است.
  2. گروه فقه سیاسی
    مدیر گروه: سیدسجاد ایزدهی
    فلسفه فقه سیاسی، جامعه‌شناسی فقه سیاسی، تاریخ فقه سیاسی، آسیب‌شناسی و نقد فقه سیاسی، مطالعات تطبیقی، مسایل و مباحث فقه سیاسی، تفسیر سیاسی قرآن قلمرو پژوهشی این گروه هستند.
  3. گروه فلسفه سیاسی
    مدیر گروه: شریف لک‌زایی
    با قلمرو پژوهشی فلسفه سیاسی، کلام سیاسی، عرفان سیاسی، اخلاق سیاسی، انسان‌شناسی سیاسی، روش‌شناسی و معرفت‌شناسی سیاسی فعالیت دارد.

آثار منتشر شده

کرسی‌ها و نشست‌های علمی

همایش‌های ملی/ بین المللی

کلان‌پروژه‌ها

مدیر پژوهشکده: مختار شیخ حسینی
مدیر اداره امور پژوهشی: محمود فلاح

نشانی: قم، پردیسان، انتهای بلوار دانشگاه، پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی
تلفن: 02531156740