کلان پروژه حکمت سیاسی متعالیه
     مدیر کلان پروژه : شریف لک زایی
     برنامه زمانی : پنج تا هفت سال

هدف و ضرورت کلان پروژه
چنان که می­دانیم، حکمت متعالیه امروزه به عنوان یکی از پرطرفدارترین مکاتب فلسفی و یکی از سه شاخه فلسفه اسلامی، تداوم بخش حیات فلسفی در ایران و جهان اسلام است. از این رو در راستای تبیین وجوه سیاسی حکمت متعالیه و توان­مندسازی فلسفه سیاسی اسلامی، ضروری است لایه­ها و ابعاد مختلف آن به ویژه در حوزه سیاست، بازشناسی، بازنگری و بازسازی شود.
پروژه کلان حاضر، در تداوم پروژه فکری «وجوه سیاسی حکمت متعالیه» و با تجربه پنج ساله گذشته اینجانب در این پروژه و با توجه به ادبیات مناسبی که در این بخش تولید شده است، درصدد است با ارائه مباحثی در قالب­های مختلف به تبیین مؤلفه­ ها و اضلاع حکمت متعالیه به منظور پردازش مطلوب «حکمت سیاسی متعالیه» به عنوان دانش مستقل در حوزه فلسفه سیاسی اسلامی بپردازد.
پروژه کلان حکمت سیاسی متعالیه به منظور فرهنگ سازی و فضاسازی، اهداف بنیادی، کاربردی، تأسیسی، تطبیقی، تاریخی، تولید دانش، مفهوم ­سازی و توان­مندسازی را مورد نظر دارد که تفصیل برخی از اهداف به قرار زیر است:
  1. نقد و بررسی دنیاگرایی حاکم بر فلسفه ­های سیاسی موجود از منظر فلسفه سیاسی اسلامی.
  2. فراهم ساختن تمهیدات نظری در جهت معنوی کردن سیاست جهانی از طریق توجه توأمان به جسم و روح.
  3. تولید مفاهیم سیاسی با رویکردی اسلامی و مبتنی بر فلسفه سیاسی اسلامی.
  4. مشارکت در تولید دانش سیاسی با رویکردی اسلامی و بومی.
  5. فراهم ساختن زمینه­ های نظری در جهت حل معضلات اندیشه­ای در حوزه اندیشه سیاسی در جمهوری اسلامی و جهان اسلام.
  6. توان­مند سازی و تبیین توانایی­ های فلسفه اسلامی در حوزه سیاست و اجتماع.
  7. تبیین ظرفیت­ ها و امکان­ های فلسفه متعالیه در ورود به عرصه ­های سیاسی و اجتماعی.
  8. تمهید مبانی نظری جهت نقد مکاتب و فلسفه های سیاسی رقیب.
  9. به روز رسانی فلسفه سیاسی اسلامی در قالب فلسفه سیاسی متعالیه.
  10. فراهم ساختن تمهیدات نظری برای نگاه سیستمی، جامع، هدف­مند و غایی به مسأله سیاست، سیاست­مداری و سیاست­گذاری در جهان امروز به ویژه در جهان اسلام.
کلمات کليدي
کلان پروژه