به مناسبت چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی؛ نشست انقلاب اسلامی و توسعه فقه سیاسی برگزار شد به مناسبت چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی نشست انقلاب اسلامی و توسعه فقه سیاسی با سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین دکتر ایزدهی و با حضور پژوهشگران فقه سیاسی در تاریخ 15 شهریور 97 در تالار امام مهدی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی قم برگزار شد.

ابتدا دبیر جلسه حجت الاسلام روح الله شریعتی با اشاره کوتاهی به تاریخچه فقه سیاسی و تلاش عالمان شیعه و سنی از نوشته هایی که در پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی در طول بیست و پنج سال گذشته پرداخت. سپس سخنران جلسه به ارائه بحث پرداخت.

چکیده سخنرانی که در ابتدای جلسه در سه صفحه به حضار داده شد نشان می داد که سخنران در چهارده بند توسعه فقه سیاسی را شرح می دهد.

سخنران جلسه ابتدا با مقدمه ای در باره فقه سیاسی و تاریخچه آن سخن خود را آغاز کرد. که طی آن تأثیر و تأثر دانش و قدرت و سپس ارتباط فقه و قدرت را بیان کرده، به دو حیطه فقه فردی و اجتماعی پرداخت. وی ضرورت پرداختن به فقه سیاسی و ضرورت ورود نظام سیاسی به آن را با تلاش هائی که عالمان گذشته و به خصوص امام خمینی داشته اند به طور مستدل بیان داشت. و توسعه فقه سیاسی در طول چهل ساله گذشته را بسیار زیاد دانست.

در ادامه به بیان توسعه فقه سیاسی در ابعاد مختلف پرداخت که ذیلا به اختصار به آنها اشاره می شود.

1. توسعه در مسائل: با به دست گرفتن حکومت توسط عالمان شیعه بسیاری از مسائل مربوطه به فقه سیاسی راه یافته، پاسخ خود را گرفتند.
  2. ارتقاء فقه سیاسی از حیث سطح انتظار(از ارائه فتوا و حکم به نظریه پردازی و نظام سازی)
  3. توسعه فقه سیاسی از حیث روش شناسی
  4. فقه، نرم افزار اداره جامعه در آمده است
  5.  ازدیاد درسهای حوزه در مباحث فقه سیاسی
  6. کتب نوشته شده
  7. مقالات علمی منتشر شده
  8. تأسیس دوره های دانشگاهی
  9. تدوین پایان نامه های حوزوی و دانشگاهی در مقاطع مختلف
  10. ازدیاد مراکز پژوهشی و آموزشی حوزوی و دانشگاهی
  11. ازدیاد نظریه های سیاسی در بین اساتید حوزه
  12. توسعه کیفی در عمق بخشی مطالب وتناسب آنها با نیازهای روز جامعه
  13. ازدیاد موضوعات با موضوع شناسی تخصصی
  14. حجم وسیع دانشجویان و طلاب داوطلب فراگیری این دانش و انتخاب موضوعات آن برای پایان نامه

در پایان حاضران به طرح سوالات خود پرداخته، سخنران به سوالات حاضران پاسخ گفت.