کلان پروژه روحانیت و سیاست  کلان پروژه روحانیت و سیاست

عنوان کلان پروژه : روحانیت و سیاست
     مدیر کلان پروژه : رضا عیسی­ نیا
     برنامه زمانی :  6 تا 8 سال

هدف و ضرورت کلان پروژه  :
«روحانیت» به مثابه یک نهاد اجتماعی از جمله موضوعاتی است که کمتر مورد مطالعات درجه اول و دوم قرار گرفته است. بدون تردید، روحانیت به­ عنوان قدیمی ­ترین و مقتدرترین نهاد مدنی در تاریخ سیاسی ایران، در سالهای پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی شرایط جدیدی را تجربه کرده و می­کند که تاکنون تباری در گذشته نداشته است، او در این سالها علاوه بر انجام کارکردهای سنتی و اصیل خود و نیز پذیرش شئونات صنفی خود، به ارکان حکومت راه یافته و مسئولیت­­ های متعدد سیاسی را پذیرفته است. ورود او به چنین موقعیت جدیدی، همواره مسایل و تعدیلاتی فراروی او می­آفریند که بررسی و مطالعه جدی آنها، موجب فرصتی است که بر کارآمدی روحانیت در عرصه­ های مختلف تقیین، قضایی، اجرایی و نظارتی می­افزاید.
هدف از این پروژه به لحاظ نظری ارایه راهبرد روحانیت در دهه چهارم انقلاب اسلامی است که چشم­انداز کلی او را در عرصه سیاست­ورزی و فرهنگ عمومی تبیین می­کند. علاوه بر این، این کلان­پروژه که غایتی اصلاح­گرایانه در عرصه عمل اجتماعی و سازمانی روحانیت دارد تلاش می­کند تا با آگاهی­ بخشی بر ورودی ها و خروجی های کنونی و احتمالی به سازمان روحانیت، این نهاد را کارآمدتر نماید.
کلمات کليدي
کلان پروژه