درآمدی بر فلسفه سیاسی اسلامی

فلسفة سیاسیِ اسلامی بخشی از حوزة مطالعات سیاسی است که در مقایسه با فقه سیاسی و علم سیاست رونق و شکوفایی کمتری دارد. ابهام در مفهوم فلسفه سیاسی اسلامی و پاره‌ای سوء‌فهم‌ها و تلقی‌های ناصواب از عوامل مهم این ناپویایی است. نوشتار حاضر می‌کوشد با بررسی نیاز به فلسفه در حوزه سیاست، مفهوم فلسفه سیاسی اسلامی، نسبت‌سنجی مؤلفه‌های فلسفه‌های‌ سیاسی کلاسیک، مدرن و پسامدرن، تبیین و تحلیل پاره‌ای از کژتابی‌های فلسفه سیاسی اسلامی و پاسخ به منکران آن، گامی مناسب در جهت غنای این شاخه از مطالعات سیاسی بردارد.

نویسنده: احمد واعظی

تهیه: پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی

نوبت چاپ: اول،1395

صفحات: 248

قطع: رقعی، شومیز

قیمت: 150000 ریال

کد: 355

منبع:پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی
كلمات كليدي : معرفی آثار

تاریخ خبر: 1395/2/27 دوشنبه
تعداد بازدید کل: 1455 تعداد بازدید امروز: 1

درآمدی بر فلسفه سیاسی اسلامی
مباحث سیاسی بحارالانوار
روحانیت و انقلاب اسلامی
  • 1395/2/28 سه‌شنبه روحانیت و انقلاب اسلامی
    بی‌تردید روحانیت در عصر جمهوری اسلامی وارد عرصه خطیری شده است. این وضعیت که در نظام‌های سیاسی پیش از انقلاب اسلامی کمتر به چشم می‌آید، روحانیت را در موقعیت جدیدی قرار داده و رویاروی با آسیب‌های متعددی کرده است. توجه و رفع این آسیب‌ها به مفهوم بازگشت روحانیت به مسجد و محراب نیست، بلکه به معنای حضور در صحنه و رفع معایب آن است. این مجموعه‌ توجه به این دغدغه و تلاش جهت آگاهی روحانیان معزز از این گونه مسائل است.
مباحث سیاسی بحارالانوار
هرمنوتیک و اجتهاد در فقه سیاسی