Take a fresh look at your lifestyle.
edalat

خودشناسی سیاسی، یعنی درک جایگاه فرد در تحولات سیاسی و مسئولیت‌های اجتماعی

0

در ادامه سلسله مباحث خودشناسی سیاسی از منظر قرآن کریم، دکتر رضا عیسی‌نیا در تعریف خودشناسی سیاسی بیان کرد: «خودشناسی سیاسی به معنای درک جایگاه فرد در جامعه، مسئولیت‌های اجتماعی و نقش او در تحولات سیاسی است. در قرآن و سنت، خودشناسی به عنوان مقدمه‌ای برای شناخت خدا و درک مسئولیت‌های فردی و اجتماعی مطرح می‌شود. خداوند سبحان در سوره حشر آیه ۱۹ می‌فرماید: وَلَا تَكُونُوا كَالَّذِينَ نَسُوا اللَّهَ فَأَنْسَاهُمْ أَنْفُسَهُمْ. بیان می‌کند که خودشناسی، به ویژه در بُعد سیاسی، لازمه‌ی مسئولیت‌پذیری و هدایت جامعه هست.»
وی افزود: «علاوه بر قرآن، در سنت پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله و سلم و اهل بیت علیهم السلام نیز، بر شناخت خود و جایگاه فرد در جامعه، مقدمه‌ای برای اصلاح اجتماعی و سیاسی، معمولاً یادآوری و دانسته شده است. امام علی علیه السلام در این رابطه می‌فرماید: مَن عَرَفَ نَفسَهُ فَقَد عَرَفَ رَبَّه. هر کسی خودش رو بشناسد، پروردگارش رو شناخته است. این حدیث نشان می‌دهد که خودشناسی نه تنها در بعد فردی، بلکه در بعد اجتماعی و سیاسی نیز اهمیت دارد، چراکه فرد آگاه می‌تواند در مسیر اصلاح جامعه گام بردارد.»
سلسله مباحث خودشناسی سیاسی از منظر قرآن کریم، به صورت گفتارهای کوتاه چند دقیقه‌ای، روزانه در ایام ماه مبارک رمضان ارائه می شود.
چند دسترسی به آرشیو مطالب ارائه شده به این آدرس مراجعه نمایید.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.