در ابتدای جلسه دکتر اشتریان به معرفی سیاستگذاری عمومی(public policy) پرداخت و آن را شاخه ای کاربردی از علوم انسانی شمرد که در چنددهه گذشته در دنیا مطرح و به سرعت در حوزه های گوناگون گسترش یافته، بطوریکه توسعه علم سیاستگذاری عمومی بعنوان یک رشته دانشگاهی «میان رشتهای»، «مسأله محور» و «ارزش محور»، امروزه، به تکیه گاه اصلی حکومتها برای اداره جوامع تبدیل شده است. با این وجود، تأسیس این رشته در ایران با تأخیری طولانی و عمری کمتر از یک دهه دارد.
عضو عیات علمی تهران سیاستگذاری عمومی را دارای ویژگی هایی خاص مانند برساخته بودن حکومت ها دانست. رهیافت کاربردی و مسأله محور این دانش در کنار میان رشته ای بودن، سبب گردیده تا بتواند درجهت مسأله یابی و حل مشکلات عمومی، رشته های مختلف دانشگاهی همچون علوم سیاسی، سلامت، علوم مدیریت، اقتصاد، جامعه شناسی، روانشناسی، و... را به همدیگر پیوندزند تا پاسخی جهت یاری رساندن به مدیران و حاکمان باشد.
وی در ادامه تأکید بر واژه عموم یا عمومی در عنوان این حوزه دانشی را در مقابل با سیاست های خصوصی که به منفعت فردی اشخاص و ... دانست که دغدغه این دانش، تحقق ارزشها و حل مسائلی می باشد که دامنگیر عموم شهروندان است. بنابراین، کار سیاست گذاری عمومی، سامان دادن به امور از سوی حاکمان و مدیران نهادهای عمومی است.
اشتریان هدف رشته سیاستگذاری عمومی را شناخت علمی نیازهای جامعه، تربیت پژوهشگران و کارشناسان توانمند در زمینه شناخت مشکلات و ارایه راهکارهای متناسب دانست که فارغ التحصیلان این رشته توانایی ارایه مشاوره و همراهی با مسؤلین حکومتی در مسأله شناسی، راه حل یابی و ارزیابی سیاست های مختلف برشمرد. در این جلسه دکتر اشتریان، به معرفی فرآیند ارزیابی سیاستی و موارد قابل بررسی با این رویکرد پرداخت. در واقع سیاستهای عمومی در زمینه های مختلف از آموزش گرفته تا بهداشت و حمل ونقل، برای رسیدن به اهداف مشخصی طراحی میشوند.
در ادامه جلسه دکتر اشتریان به برخی پرسشها و سوالات حضار پاسخ داد.
مشروح این جلسه در پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی منتشرخواهد شد.